Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιά 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Θεσσαλονίκη 28 Απριλίου 2010

ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ Αριθμ.Πρωτ. 314

( Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.)

Αναγν.Σωμ.με αριθμ.7706/2003 Μον.Πρωτ.Θεσ/κης

26ης Οκτωβρίου 43

546 27 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ .& Fax : 26810 26416

ΠΡΟΣ : Τα Σωματεία &

τα μέλη της Διοίκησης

Οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμώντας με αυτό τον τρόπο, τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που κατακτήθηκε με αγώνες, που πολλές φορές βάφτηκαν στο αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και την κάθε είδους καταπίεση.

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει φέτος να είναι μια μέρα - σταθμός των αγώνων του εργατικού κινήματος για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που, είναι:

    Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

    Εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

    Κατεδάφιση του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας.

    Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού με παραπέρα μείωση των μισθών που έγινε και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση την οικονομία, σε απελπισία την κοινωνία. Η ανεργία θα σπάσει κάθε όριο, η φτώχεια θα εξαπλωθεί και τα κοινωνικά δικαιώματα θα εξαερωθούν.

Η Πρωτομαγιά του 2010 είναι μια μέρα για την οποία πρέπει να δράσουμε για να δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα, να διεκδικήσουμε «να τα πάρουν πίσω όλα». Να δείξουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τα κατακτημένα με αίμα και θυσίες δικαιώματά μας και τις ζωές μας, για να μας γυρίσουν σ’ ένα καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.

Απαντάμε δυναμικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι στο κλίμα φόβου και τρόμου που καλλιεργείται από την κυβέρνηση, για να υποταχθεί, να υποκύψει και να ενδώσει ο πολίτης και μέσα στην απελπισία του να εγκλωβιστεί η σκέψη του, να δεχθεί τη δημοκρατική τυραννία της καθημερινής επιβίωσης, που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Μια μαζική και μαχητική Πρωτομαγιά μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιο οργανωμένη –και άρα αποτελεσματική– αντίσταση στις επιθέσεις που δεχόμαστε και αυτές που σχεδιάζουν εναντίον μας στο άμεσο μέλλον.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ , ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στις συγκεντρώσεις των Εργατικών κέντρων κάθε περιοχής.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

                                      Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

                            Ο Πρόεδρος                                   O Γεν.Γραμματέας

                      Γιώργος Αθανασούλας                              Βλάσης Σφυρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου