Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Γενική Απεργία της 05-05-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.) στήριξε και στηρίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης και μπροστά στη πρωτόγνωρη και βάρβαρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα που δέχεται το εργατικό κίνημα συμμετέχει στην24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση που προκήρυξη η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 05/05/2010 με αιτήματα - διεκδικήσεις:

- Την απόκρουση των Νεοφιλελευθέρων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

- Την απόρριψη όποιων αντι - ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

- Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ, με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.

Η Συμμετοχή των εργαζόμενων στους Τ.Ο.Ε.Β. και Γ.Ο.Ε.Β. όλη της χώρας στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 5 Μάη, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κάθε εργατικού Κέντρου της περιοχής, θα αποτελέσει την δυναμική και αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και της κοινωνίας, για τη διεκδίκηση μιας διαφορετικής ολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές και τα κέρδη.

Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου