Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Εφαρμογή Ν.4456_2017 άρθρο 46 – Ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων»

https://www.laos-epea.gr/topika/item/49967-adynamia-leitourgias-dilonei-o-toev-ean-den-ginoun-proslipseis-epoxikoy-prosopikoy-zitoyn-apo-ton-antiperifereiarxi-amesi-systasi-ypiresias-epopteias-gia-na-proxorisoun-oi-diadikasies.html







 


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Ε.Β. ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΗΣ
Ταχ. Διεύθυνση     : Ζαφειράκη 41
                  Τ.Κ. 592  00    ΝΑΟΥΣΑ
Τηλέφωνο              :2332022980-FAX:2332029578







ΘΕΜΑ : «Εφαρμογή Ν.4456_2017 άρθρο 46 – Ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων»
ΣΧΕΤ. :   









  ΠΡΟΣ :
Νάουσα,     09/03/2017

              Αριθ. Πρωτ.    :  11
               


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κον Αντιπεριφερειάρχη           ΠΕ Ημαθίας
Μητροπόλεως 46
Τ.Κ. 591 00 ΒΕΡΟΙΑ




Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Όπως καλά γνωρίζεται στις 01/03/2017 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ α24 ο 4456_2017 άρθρο 46 Νόμος που έχει άμεση ισχύ από την δημοσίευσή του.
Με τον Νόμο αυτό η εποπτεία των ΤΟΕΒ επανέρχεται στην Περιφέρεια όπως ήταν και πριν τον «Καλλικράτη» και οι Δήμοι πλέον δεν έχουν καμία εμπλοκή στην εποπτεία των Οργανισμών.
Η Κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου έκανε την σοβαρή παράβλεψη, να μην προβλέψει μεταβατική περίοδο εφαρμογής του Νόμου έως ότου μπορέσουν οι Περιφέρειες να συστήσουν τις ανάλογες υπηρεσίες εποπτείας. Την παράβλεψη αυτή συνεχίζει ακόμη και σήμερα, παρά τις έγγραφες επισημάνσεις ειδικά για τον τρόπο πρόσληψης εποχικού προσωπικού (Υδρονομείς, εργάτες συντήρησης κ.α.) αφού ΔΕΝ έχει αποκαταστήσει την ομαλότητα που διατάραξε.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, γνωρίζεται πολύ καλά ότι :
·         Οι αγροτικές εργασίες για την νέα καλλιεργητική περίοδο έχουν ήδη αρχίσει και η συντήρηση αλλά και η λειτουργία των δικτύων μας είναι επιτακτικά αναγκαία να γίνει ΤΩΡΑ, γεγονός που προσκρούει στην άμεση εφαρμογή του νέου νόμου.
·         Ήδη εκκρεμεί συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΥΟΕΒ με τον Περιφερειάρχη μας και
·         Από του αιτήματος των ΟΕΒ για πρόσληψη εποχικού προσωπικού και έως την έγκρισή του μεσολαβεί διάστημα τουλάχιστον ΤΡΙΩΝ μηνών, γεγονός που μας οδηγεί στην πλήρη αδυναμία συντήρησης και λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων στην ώρα τους αλλά και την καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών της περιοχής μας.
Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ έστω και προσωρινά έως ότου υπάρξει συνολική αντιμετώπιση, να στελεχώσετε υπηρεσία εποπτείας των ΤΟΕΒ για την Περιφερειακή μας Ενότητα (Ημαθίας), έτσι ώστε να μπορούν οι Οργανισμοί μας να προχωρήσουν τις διαδικασίες έγκρισης των Προϋπολογισμών τους, τις εγκρίσεις των δαπανών τους, τις θεωρήσεις των εντύπων τους αλλά και της απαραίτητης πρόσληψης εποχικού προσωπικού,
Έχοντας την πεποίθηση ότι κατανοείτε το δίκαιο του αιτήματός μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπείτε μπροστά και θα δώσετε λύση αποκαθιστώντας την παράλειψη της Κυβέρνησης.



 


Για το ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του Σωματείου


Θωμάς Μπλιάτκας
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Στέργιος Τσίλκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου