Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας με την Υπουργό ….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου 2010 την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας έθεσε υπόψη της κ. Υπουργού ότι οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν την προσεχή αρδευτική περίοδο δηλαδή δεν θα χορηγηθεί νερό για πότισμα λόγω οικονομικής αδυναμίας, θέσαμε υπόψη τις λύσεις που προτείνουμε (συμπλήρωση και ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών, εντατικοποίηση των οικονομικοδιαχειριστικών ελέγχων) και ακόμα ζητήσαμε πληροφόρηση σχετικά με το θέμα της ενιαίας διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Από την κ. Υπουργό λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα ενισχύσουν το εισπρακτικό έργο των Ο.Ε.Β. και θα δοθούν εντολές για την παραπέρα εντατικοποίηση των οικονομικοδιαχειριστικών ελέγχων. Όσον αφορά το θέμα της ενιαίας διαχείρισης των υδάτινων πόρων αν και δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου, το όλο θέμα θα αντιμετωπιστεί με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση “Καλλικράτης” (Δήμοι).

Τις διαβεβαιώσεις της κ. Υπουργού επανέλαβε στην συνάντηση που είχαμε το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γ. Κανελλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου