Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Η γιορτή της Ομοσπονδίας μας

Θεωρήθηκε και ειπώθηκε από πολλούς συναδέλφους η ημέρα του χρόνου που θα τιμούμε το Πανελλήνιο Σωματείο μας να είναι αυτή της Ζωοδόχου Πηγής (Ζωοδόχος Πηγή είναι η πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα). Και τούτο, γιατί, όπως η ημέρα αυτή, συμβολίζει την μητέρα του Θεού σαν Πηγή της Ζωής (Πηγή από την οποία προήλθε-ανάβλυσε το Ύδωρ το Ζων ή ο Ιησούς Χριστός), έτσι κι εμείς που ασχολούμαστε με την άρδευση, δίνουμε αντίστοιχα την ζωή στην ελληνική ύπαιθρο. Είμαστε το νερό της ζωής, το νερό από το οποίο ζουν οι αγρότες μας αλλά και οι οικογένειές τους.

Ζωή λοιπόν φεύγει από τα χέρια μας. Η δουλειά μας μπορεί να είναι δύσκολη, κουραστική και ιδιόρρυθμη, όμως παράγει ζωή, παράγει έργο που κανείς άλλος κλάδος δεν το παράγει όπως ο δικός μας. Χωρίς το νερό, κανείς δεν περιμένει τίποτε από την ύπαιθρο, από την ελληνική φύση.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι που συντελούμε ώστε να ζουν τόσος κόσμος εξαιτίας μας, πρέπει να αισθανόμαστε την χαρά της δημιουργίας παρόλες τις ασχολίες, τους κόπους μας και την εργασία μας.

Ελπίζουμε, ότι λόγω του τεράστιου βάρους που έχει ο παραπάνω συμβολισμός μας με την ταύτιση της γιορτής μας την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής, να γίνει αποδεκτή αυτή η ημέρα απ’ όλους μας. Η παραπάνω πρόταση βρήκε πολλούς συναδέλφους μας σύμφωνους, μια πρόταση που συζητήθηκε και στο τρίτο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΥΟΕΒ.

Αυτή η συμβολικότατη για μας ημέρα ας είναι η γιορτή του Σωματείου μας, μια γιορτή που έλειπε ως τώρα.

 

clip_image002

Η Ζωοδόχος Πηγή.

Είναι η Παναγία ως Πηγή της Ζωής, ως Πηγή της Ζωής, κάτι που είναι συμβολικότατο για την δική μας την εργασία, από την οποία επίσης αναβλύζει η ζωή προς τους αγρότες και προς την ύπαιθρο όλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου