Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β) την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργολίδας με θέματα: 1) Τροποποίηση της νομοθεσίας περί ΟΕΒ με το άρθρο 66 του Ν.4546/2018 και 2) Εφαρμογή του Κανονισμού για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR, από τους Ο.Ε.Β.
Στην Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους Πρόεδροι, μέλη Διοικήσεων και εργαζόμενοι των ΟΕΒ του Αργολικού κάμπου καθώς και υπάλληλοι της ΔΑΟΚ  Αργολίδας που έχουν επιφορτισθεί με το έργο της Εποπτείας των ΟΕΒ.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν τα θετικά σημεία της ρύθμισης του άρθρου 66 και  αναδείχθηκαν οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στους Οργανισμούς από την νέα  ρύθμιση, θέση με την οποία συμφώνησε το σύνολο των παρισταμένων. Αναδείχθηκαν τα προβλήματα της περιοχής που έχουν σχέση με την κατάσταση των δικτύων, την υφαλμύρωση, την ρευστοποίηση τελών και απαιτήσεων, διαδικαστικά θέματα σχετικά με την Εποπτεία, και  γενικά θέματα με την βιωσιμότητα των Οργανισμών.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας αναδείχθηκαν από την έγκριτο νομικό κ. Ιουλία Αγγελλακοπούλου και τον κ.Σταύρο Τσέλιο Πρόεδρο της computer LIFE οι υποχρεώσεις των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων  που απορρέουν από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο οποίος είναι σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν και καθώς επίσης οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του Κανονισμού στους ΟΕΒ.
Τέλος  η Ομοσπονδία ευχαριστεί τον κ. Γεώργιο Πλατή Πρόεδρο ΤΟΕΒ Ηρας Κουρτακίου για την ενεργό συμβολή στην επιτυχία της ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου