Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 10 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στο γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη προγραμματισμένη συνάντηση με την Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.).
Συζητήθηκε διεξοδικά η προτεινόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου σχετικά με την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί ΟΕΒ, ήτοι την τροποποίηση διατάξεων των νόμων 1277/1972 σχετικά με την διαδικασία των εισπράξεων, την δημιουργία κεφαλαίου κίνησης. του Ν.414/1976 σχετικά με την αποκατάσταση ζημιών στα εγγειοβελτιωτικά έργα  από ανωτέρα βία, την σύνθεση των Διοικήσεων των ΓΟΕΒ.
Ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι το Υπουργείο βλέπει θετικά τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και αυτές θα τις επεξεργασθεί η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.
Στη συνέχεια η Ομοσπονδία υπέβαλε αίτημα για συνδρομή του Υπουργείου και του Υπουργού προσωπικά για την υπαγωγή μέρους των εργαζομένων των Ο.Ε.Β. στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την υποβολή θετικής πρότασης στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε  για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου