Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Πραγματοποιήθηκε στην Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 1 Οκτωβρίου με απόλυτη επιτυχία το 9ο Εθνικό Συμβούλιο στην Τοπική Κοινότητα Γέργερης (Δημοτική Ενότητα ΡΟΥΒΑ) του δήμου ΓΟΡΤΥΝΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στην Κρήτη.
Το Εθνικό Συμβούλιο τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ηγουμενίδης, οι Δήμαρχοι Γόρτυνας και Φαιστού κ. Νίκος Σχοιναράκης και Γιώργος Αρμουτάκης, η Περιφεριακή Συμβούλος κ. Έφη Κουτεντάκη, ο προέδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Τζωρτζάκης, οι Αντιδημάρχοι των Δ. Ε. Ρούβα και Γόρτυνας κ. Αντώνης Πρινιανάκης και Παντελής Παπαδάκης, πολλοί συνάδελφοι και αρκετά μέλη των ΔΣ ΤΟΕΒ από όλη την Κρήτη.
Στην επιτυχία του Εθνικού Συμβουλίου, πολύτιμη ήταν η συνδρομή των στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των κ.κ. Κώστα Στουρνάρα και Παναγιώτη Κοντόσθενου Διευθυντή και Προϊσταμένου αντίστοιχα της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων  και του Προϊσταμένου του Τμήματος Δομών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Γιώργου Κανδεράκη.
Στο Εθνικό Συμβούλιο καταδείχθηκε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο η σημασία των εγγειοβελτιωτικών έργων στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, συζητήθηκαν τα θέματα που άπτονται της νομοθετικής  ρύθμισης που προωθεί το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η δυνατότητα υπαγωγής στο νέο ΕΣΠΑ των έργων ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των Εγγειοβελτιωτικών Έργων και η δυνατότητα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και η Κοστολόγηση και τιμολόγηση του αρδευτικού νερού με την επιβολή του περιβαλλοντολογικού τέλους. Δόθηκε δε η δυνατότητα στους φορείς της Κρήτης να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην διαχείριση των Εγγειοβελτιωτικών έργων και του αρδευτικού νερού γενικότερα.
Το Εθνικό Συμβούλιο δεν θα σημείωνε την μεγάλη αυτή επιτυχία χωρίς την καθοριστική συμμετοχή του ΤΟΕΒ Γέργερης  του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων σε αυτόν. Ψυχή του Εθνικού Συμβουλίου ήταν ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Πολύδωρος Αναστασάκης μαζί με τον Προϊστάμενο του ΤΟΕΒ Γέργερης κ. Γιάννη Μανασάκη, που το Εθνικό Συμβούλιο τους ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ
Τηλ. 6946853222
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
Τηλ. 6977436660
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου