Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη 25 Ιουνίου 2012/Αριθμ.Πρωτ. 378

 

ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας σαν Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές μας για επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.)

Η άριστη γνώση του αντικειμένου της Αγροτικής Οικονομίας σε συνδυασμό με την μακρόχρονη θητεία σας σε θέσεις που σχετίζονται με την Αγροτική Ανάπτυξη δικαιολογούν την προτίμηση του Πρωθυπουργού να σας τοποθετήσει στην ηγεσία αυτού του δύσκολου Υπουργείου και θέτουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη πορεία.

Στο δύσκολο έργο και τις προσπάθειές σας για την ανάπτυξη του τόπου μας θα μας βρείτε, με διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης, αρωγούς και συμπαραστάτες.

Μετά από 50 χρόνια λειτουργίας των Ο.Ε.Β. έχουν ξεπερασθεί αρκετές πτυχές του θεσμικού πλαισίου που τους διέπει από τις σύγχρονες εξελίξεις. Σήμερα είναι προβληματική η λειτουργία των περισσότερων Ο.Ε.Β. πανελλαδικά και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο σε μας τους εργαζόμενους όσο και στον αγροτικό κόσμο.

Συνεπώς, προβάλει επιτακτική η ανάγκη ανασύνταξης, ανανέωσης, συμπλήρωσης, βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και επικαιροποίησης του θεσμικού πλαισίου, σύμφωνα και με το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την οδηγία της Ε.Ε. 2000/60 και το Νόμο 3199/2003, το ΠΔ 51/2007 τις σχετικές Κ.Υ.Α. αλλά και την ΟΔΓ_ΕΟΚ 0060/2007: Αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας καθώς τα έργα που διοικούν οι Οργανισμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιπλημμυρική προστασία.

Με την μακρά, συνεχή και συνεπή ενασχόλησή σας με τα αγροτικά θέματα, τη βαθιά γνώση και εμπειρία χειρισμού σχετικών θεμάτων είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλετε αποφασιστικά, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, στην επιτυχία της κύριας αποστολής σας αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και τους εργαζόμενους σ΄αυτούς.

Για τον λόγο αυτό θα επιθυμούσαμε να σας συναντήσουμε ώστε να θέσουμε υπόψη σας θέματα του χώρου μας που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και να εξετάσουμε από κοινού τα περιθώρια αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου των Ο.Ε.Β., προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας τους τόσο προς όφελος του αγροτικού κόσμου που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υπαίθρου και κατά την περίοδο της χειμαζόμενης οικονομίας που διανύουμε, η γεωργία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα αναπτυξιακής προοπτικής, όσο και προς ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της διαχείρισης των υδατικών πόρων, με όρους δημοσίου συμφέροντος και ορθολογικής χρήσης που αποτελούν προϋποθέσεις και εγγυήσεις για μια αειφόρο γεωργία.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος                       O Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Αθανασούλας               Βλάσης Σφυρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου