Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εγκύκλιος για 4024/2011

clip_image002

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αθήνα, 18-11-2011

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Αρ. Πρωτ: ΕΓΔΕΚΟ 2073

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 8

Ταχ. Κώδικας: 101 84 Αθήνα

Προς:

 

1. Δ.Ε.Κ.Ο. (Πίνακας Αποδεκτών 1)

Γραφεία κ.κ. Προέδρων

Γραφεία κ.κ. Διευθυνόντων Συμβούλων

 

2. Υπουργεία (Πίνακας Αποδεκτών 2)

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Θέμα: Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για την εξοικονόμηση και τον εξορθολογισμό των δαπανών τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα εκδόθηκε ο Ν. 4024/2011 με τον οποίο προβλέπεται πλήρης αναμόρφωση του μισθολογίου του δημόσιου τομέα, αλλά και πολύ σημαντικές αλλαγές στον τρόπο καθορισμού και οριοθέτησης των αμοιβών που καταβάλλονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να σας διευκολύνουμε στην εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 31 του ως άνω νόμου που καθορίζει τις αλλαγές και τους περιορισμούς που τίθενται στις μισθολογικές απολαβές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

Άρθρο 31

· Παράγραφος 1α

Στην παράγραφο αυτή οριοθετείται το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 31 του ως άνω νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται τα ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της διοίκησής τους, συμπεριλαμβανομένων των γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και οι δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμοί και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο κεφάλαιο Α’ του Ν. 3429/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ρητά εξαιρείται από το σύνολο των διατάξεων του άρθρου αυτού το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), του Εθνικού Θεάτρου (ΕΘ), του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής.

· Παράγραφος 2

Κατ’ εφαρμογή της διάταξης αυτής διατηρείται το ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων για τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Διοικητή των φορέων της παρ.1, όπως αυτό καθορίζεται με τις διατάξεις των παραγράφων 1,2 και 3 του αρ. 2 του Ν. 3833/2010. Σήμερα το ποσό αυτό ανέρχεται στα 5.856,05 ευρώ μηνιαίως.

· Παράγραφος 3

Κατ’ εφαρμογή της διάταξης αυτής, το ανώτατο όριο των μηνιαίων τακτικών αποδοχών κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) για εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου ισούται με το αντίστοιχο ανώτατο όριο που προκύπτει κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του κεφαλαίου Β’ του ίδιου νόμου για τους υπαλλήλους με αντίστοιχη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Για την ορθή εφαρμογή της διάταξης αυτής θα πρέπει οι εταιρείες να μεριμνήσουν για την αναδιάρθρωση του μισθολογίου τους με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να φτάσει ο υπάλληλος κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας να μην υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποδοχών της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας στο Δημόσιο.

Π.χ. Για υπάλληλο ΥΕ κατηγορίας, το ανώτατο όριο αποδοχών είναι το ποσό των 1.331,00 ευρώ. Αντίστοιχα για υπάλληλο ΠΕ κατηγορίας το ανώτατο ποσό των μηνιαίων αποδοχών του μπορεί να διαμορφωθεί στα 2.409,00 ευρώ.

Τα ανωτέρω ανώτατα όρια μπορούν να προσαυξάνονται με το συνυπολογισμό των επιδομάτων που προβλέπονται στο κεφάλαιο Β’ του ίδιου νόμου για το Δημόσιο, τα οποία είναι το οικογενειακό (αρ. 17), το ανθυγιεινό ή επικίνδυνης εργασίας (αρ. 15 παρ. 1), το επίδομα απομακρυσμένων περιοχών (αρ. 15 παρ. 2), το επίδομα θέσης ευθύνης (αρ.18) και τα οποία καταβάλλονται αποκλειστικά σε όσους εργαζόμενους συντρέχουν οι προϋποθέσεις και μόνο μέχρι του αντίστοιχου ορίου που προβλέπεται για κάθε επίδομα για το Δημόσιο.

Πχ. Για υπάλληλο ΥΕ κατηγορίας με ένα παιδί σε ΔΕΚΟ ή σε ΝΠΙΔ το ανώτατο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών του μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των (1.331,00 + 50,00 =) 1.381,00 ευρώ, διότι αυτό είναι το αντίστοιχο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τον υπάλληλο ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας με ένα παιδί στο Δημόσιο.

Τυχόν επιπλέον επιδόματα που καταβάλλονται στους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ ή των ΔΕΚΟ και προσαυξάνουν τις μηνιαίες απολαβές σε ποσό μεγαλύτερο του ανωτάτου ορίου που προβλέπεται για το Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων που αναγνωρίζονται σε αυτό) δεν καταβάλλονται.

Πχ. υπάλληλος ΥΕ σε ΔΕΚΟ λαμβάνει: μηνιαίο μισθό 1.200,00 €

οικογ. παροχή 50,00 €

επίδομα επικίνδ. εργασίας 200,00 €

επιπλέον επιδόματα προβλεπόμενα από τη ΣΣΕ 300,00 €

Σύνολο αποδοχών : 1.750,00 ευρώ.

Αντίστοιχος υπάλληλος στο Δημόσιο, το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να λάβει με 35 έτη προϋπηρεσίας και οικογ. επίδομα, καθώς και επίδομα επικινδ. εργασίας είναι (1.331,00 + 50,00 + 150,00 =) 1.551,00 ευρώ. Επομένως ο υπάλληλος ΥΕ του παραδείγματος δεν θα μπορεί από 1.11.2011 να λαμβάνει ποσό μεγαλύτερο των 1.551,00 ευρώ. Σημειώνεται ότι ειδικά για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης σύμφωνα με το αρ. 15 παρ. 1 του Ν. 4024/2011, με την οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος αυτού. Μέχρι την έκδοση της απόφασης αυτής το ίδιο επίδομα στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 150,00 ευρώ μηνιαίως.

Για τα διευθυντικά στελέχη το ανώτατο όριο αποδοχών διαμορφώνεται ανάλογα με όσα ανωτέρω αναφέρονται με την διαφορά ότι για να βρεθεί το ανώτατο όριο προστίθεται στις μηνιαίες απολαβές και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Π.χ. υπάλληλος ΠΕ ο οποίος έχει θέση γενικού διευθυντή μπορεί να λαμβάνει μηνιαίες τακτικές αποδοχές κατ’ ανώτατο όριο μέχρι του ποσού των (2.409,00 + 900,00 =) 3.309,00 ευρώ (και επιπλέον το οικογεν. επίδομα εάν συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις).

Σημειώνεται ότι ο υπολογισμός της προϋπηρεσίας για τα ΝΠΙΔ και τις ΔΕΚΟ εξακολουθεί να γίνεται όπως γινόταν μέχρι σήμερα με βάση τις σχετικές για κάθε φορέα νομοθετικές ή άλλες διατάξεις που τον διέπουν.

Για τα ανώτατα όρια κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας που ισχύουν στο Δημόσιο μπορείτε να συμβουλεύεστε την υπ’ αριθμ. 2/78400/0022/14.11.2011 εγκύκλιο του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους (22η Διεύθυνση Μισθολογίου), η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

· Παράγραφος 4

Σύμφωνα με την παράγραφο αυτή το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ., εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, των φορέων της υποπαραγράφου 1α απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900,00 ευρώ το μήνα. Για την ορθή εφαρμογή της διάταξης αυτής θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι πάσης φύσεως αποδοχές που καταβάλλονται από το φορέα, στο τακτικό προσωπικό, στο προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, στο εποχικό προσωπικό, στους δικηγόρους που απασχολούνται με σύμβαση έμμισθης εντολής. Αντιθέτως δεν συνυπολογίζονται οι αποδοχές που καταβάλλονται για συμβάσεις έργου ή παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ.

Στην έννοια των πάσης φύσεως αποδοχών περιλαμβάνονται οι τακτικές και έκτακτες αποδοχές, τα επιδόματα, οι αποζημιώσεις καθώς και οποιαδήποτε άλλη απολαβή με όποια ονομασία και εάν καταβάλλεται αυτή.

· Παράγραφος 6

Κατ’ εφαρμογή της διάταξης αυτής, όλοι οι φορείς της παραγράφου 1 υποχρεούνται με το πέρας κάθε τριμήνου και εντός 20 ημερών να υποβάλλουν στην ΕΓΔΕΚΟ αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τον έλεγχο τήρησης των ανωτέρω περιορισμών. Εάν υπάρχει υπέρβαση οι Φορείς υποχρεούνται σε περικοπές το επόμενο τρίμηνο, ώστε να συμμορφωθούν στα επιβαλλόμενα όρια και να αποκατασταθεί η υπέρβαση. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης διακόπτεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση που τυχόν λαμβάνει ο φορέας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράλειψη από πλευράς των οργάνων της διοίκησης να προβούν σε αποκατάσταση των ορίων αποδοχών που ορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους συνιστά αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου για την αποκατάσταση της οποίας τα όργανα της διοίκησης ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρο με τον φορέα.

Επομένως όλοι οι Φορείς θα πρέπει να μεριμνούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτούμενων ποσοτικών στοιχείων, καθώς και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου είναι κατά την κρίση τους απαραίτητο στην Διεύθυνση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών η οποία συνεπικουρεί την ΕΓΔΕΚΟ. Για την καλύτερη παρακολούθηση και επεξεργασία των αποστελλόμενων στοιχείων επισυνάπτεται πίνακας ο οποίος θα πρέπει να συμπληρώνεται κάθε τρίμηνο και να αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση deko@mnec.gr. Ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011, τα στοιχεία θα υποβληθούν στο τέλος του Δεκεμβρίου και μέχρι την 20/01/2012 (βλ. συνημμένο πίνακα).

Τονίζεται ότι η υποχρέωση αυτή των Φορέων επιβάλλεται ρητά εκ του νόμου και δεν απαιτείται προηγούμενο αίτημα της ΕΓΔΕΚΟ.

· Παράγραφος 7

Κατ’ εφαρμογή της διάταξης αυτής, προβλέπεται η αναλογική εφαρμογή του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 2 του αρ. 29 του Ν. 4024/2011 και στους φορείς της παραγράφου 1. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που η μηνιαία μείωση που επέρχεται στις αποδοχές των υπαλλήλων από την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων είναι μεγαλύτερη από 25% σε σχέση με τις αποδοχές που λάμβαναν πριν την έναρξη ισχύος του ως άνω νόμου τότε η μείωση κατανέμεται ως εξής:

α) 25% μείωση επί των αποδοχών που ελάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη ισχύος των ως άνω διατάξεων, δηλαδή την 31.10.2011

β) η υπερβάλλουσα μείωση ισόποσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών από το τέλος του πρώτου έτους εφαρμογής, δηλαδή από 1.11.2012 και εφεξής.

Π.χ. υπάλληλος ΔΕ που λαμβάνει κατά την 31.10.2011 μηνιαίες αποδοχές ύψους 2.400,00 ευρώ. Εάν με την εφαρμογή του νόμου οι αποδοχές του θα πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 1.500,00 ευρώ, τότε οι μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου αυτού θα μειωθούν σύμφωνα με τα κατωτέρω:

Από 1.11.2011 έως 31.10.2012: 2.400,00 – (2.400,00 x 25%) = 1.800,00 ευρώ.

Το ποσό των 300,00 ευρώ που απομένει μέχρι τα 1.500,00 ευρώ θα καλυφθεί ως εξής:

Από 1.11.2012 έως 31.10.2013: 1.800,00 – 150,00 = 1.650,00 ευρώ.

Από 1.11.2013 και εφεξής: 1.500,00 ευρώ.

Σε περίπτωση που σε κάποιους φορείς τον πρώτο ή/και το δεύτερο χρόνο εφαρμογής του νόμου, το μέσο κατά κεφαλή κόστος υπερβαίνει το όριο των 1.900,00 ευρώ ή οι αποδοχές υπερβαίνουν τα όρια της εκπαιδευτικής κατηγορίας για το λόγο ότι εξάντλησαν το περιθώριο της μείωσης, δηλαδή το 25%, θα πρέπει στα στοιχεία που αποστέλλουν να περιέχεται σαφής και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση από την οποία να διαφαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος της απόκλισης, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται στην παράγραφο 6.

  • Παράγραφος 8

Το μέσο κατά κεφαλή κόστος αποδοχών των φορέων της παραγράφου 1, όπως καθορίζεται με τις διατάξεις της παραγράφου 4, δηλαδή στο ποσό των 1.900,00 ευρώ, ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι στις δημόσιες επιχειρήσεις που υπάγονται στο κεφάλαιο Α’ του Ν. 3429/2005 (αρ. 45 παρ. 8 Ν. 3943/2011) εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του αρ. 7 του Ν. 3833/2010, που αφορούν τις αμοιβές των συλλογικών οργάνων.

Τα Υπουργεία παρακαλούνται όπως κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα στα ΝΠΙΔ που είναι υπό την εποπτεία τους και τα οποία πληρούν τα κριτήρια του αρ. 31 παρ. 1α, ήτοι ανήκουν στο κράτος ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της διοίκησής τους, συμπεριλαμβανομένων των γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας ή ερώτησης αναφορικά με την εφαρμογή των ανωτέρω, τα μεν ΝΠΙΔ μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των εποπτευόντων αυτά Υπουργείων, οι δε ΔΕΚΟ μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ σύμφωνα με τα κατωτέρω:

· Για ζητήματα χρηματοοικονομικής φύσης: κυρίες Μ. Γεωργίου (210.3375816) και Μ. Πρίγκουρη (210.3375818).

· Για ζητήματα νομικής φύσης: κα Σ. Λυμπεροπούλου (210.3375821)

Ειδικά για ερωτήματα σχετικά με την αποστολή των στοιχείων όλοι οι φορείς μπορούν να απευθύνονται στις κυρίες Ο. Τσάμη (210.3375773) και Α. Οικονόμου (210.3375950).

Ο Ειδικός Γραμματέας

Γ. Κυριακός

Εσωτερική Διανομή

- Γραφείο Υπουργού

- Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού κ. Φ. Σαχινίδη

- Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής

- Γραφείο Γενικού Γραμματέα κ. Πλασκοβίτη

- Γραφείο Ειδικού Γραμματέα Δ.Ε.Κ.Ο.

- Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής

- Δ/νση Δ.Ε.Κ.Ο.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 1- ΔΕΚΟ κεφαλαίου Α’ Ν. 3429/2005

1.

HELEXPO A.E.

Εγνατίας 154, 54636, Θεσσαλονίκη

2.

Invest in Greece (πρώην ΕΛΚΕ) Α.Ε.

Μητροπόλεως 3, 10557 ΑΘΗΝΑ

3.

ΑΕΔΑΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Αμερικής 9 10672 Αθήνα

4.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Α.Ε.

Τσόχα 36, 11521 ΑΘΗΝΑ

5.

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ

Διοικητήριο Θεσσαλονίκης ΤΚ 54123

6.

Α.Ε. Διώρυγας Κορίνθου

Ιπποκράτους 88, 11475, Αθήνα

7.

ΑΕΜΥ Α.Ε. – Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας

Ολυμπιακό Χωριό

Γ. Δαμάσκου 1, Τ.Κ. 136 77, Αχαρναί

8.

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Λεωφ. Μεσογείων 191-193, 11525 ΑΘΗΝΑ

9.

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Λιοσίων 301, ΤΚ. 10445 Αθήνα

10.

Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε.

Τσόχα 5, 115 21 Αθήνα

11.

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Εγνατίας 154, 546 36 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

12.

Εγνατία Οδός ΑΕ

6ο χλμ. Θεσ/νίκης – Θέρμης Τ.Θ. 60030, Τ.Κ. 57001, ΘΕΡΜΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

13.

Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.

Λ. Μεσογείων 56, 11527, Αθήνα

14.

Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε.

Θησέως 7, Καλλιθέα, Τ.Κ. 176 76

15.

Eθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)

Λεωφ. Αμαλίας 26, 10557 Αθήνα

16.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 1, 172 36 Υμηττός

17.

Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.

Βουλής 7, 10564, Αθήνα

18.

Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.

Ασκληπιού 1, 10679, Αθήνα

19.

Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.

Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών, 11527, Αθήνα

20.

Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Β.Ε.

Βιομηχανική Ζώνη Σίνδος, 57022 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

21.

Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Δικαιωμάτων Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου Α.Ε.

Λυκαβηττού 5, Αθήνα, 10671

22.

Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.

Μεσογείων 432, 15342, Αγ. Παρασκευή

23.

Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης Α.Ε.

Γ. Λύρα 55 145 64 Ν. Κηφισιά

24.

Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας Α.Ε.

Βύρωνος 7, 172 39 Δάφνη

25.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου Α.Ε.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 11742 ΑΘΗΝΑ

26.

Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.

Χατζηχρήστου 23 & Μακρυγιάννη, 11742, Αθήνα

27.

Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (ΟΠΕ Α.Ε.)

Μαρίνου Αντύπα 86, 163 46 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

28.

Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε.

Ξενίας 16, 11528, Αθήνα

29.

Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης Α.Ε.

Αχαρνών 313, 11145, Αθήνα

30.

Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.

Λυκούργου 17, Τ.Κ. 105 52 Αθήνα

31.

Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.

Γ.Λύρα 140 & Λεωφ. Τατοΐου 125, 14564 ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

32.

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Σταδίου, Πλατάνι 265 04 Πάτρα

33.

ΕΡΓΑ ΟΣΕ (θυγατρική ΟΣΕ) Α.Ε.

Καρόλου 27, 104 37 Αθήνα

34.

Ερευνητικό Κέντρο Βιολογικών Υλικών Α.Ε.

Σμύρνης 13-15, 165 62 Γλυφάδα

35.

Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας Α.Ε. (ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε.)

Αριστοτέλους 8, Καλλιθέα 176 71 Αθήνα

36.

Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων Α.Ε. (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.)

Μ. Μερκούρη 76, Αγ. Δημήτριος - 173 42 ΑΘΗΝΑ

37.

Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών & Πυρίμαχων Α.Ε.

72ο χλμ. Ε.Ο Αθ-Λαμίας ΤΘ 146, 34100, Χαλκίδα

38.

Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης, Ινών Α.Ε.

Ελ. Βενιζέλου 4, 17676, Καλλιθέα

39.

Εταιρεία Bιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανικών Τροφίμων Α.Ε.

Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 47, Δάφνη, Τ.Κ. 172 37

40.

Ηλεκτρομηχανική Κύμης (θυγατρική ΕΑΣ)

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 1 Υμηττός 172 36

41.

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.)

Λεωφ. Συγγρού 101 & Λαγουμιτζή 40, 11745 ΑΘΗΝΑ

42.

ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.

Λεωφ. Μεσογείων 96, 115 27 ΑΘΗΝΑ

43.

Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.

18ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος 153 51 Παλλήνη

44.

Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Nέα Μενεμένη, 546 28 Θεσσαλονίκη

45.

Κέντρο Ελληνικής Γούνας Α.Ε.

1Ο χλμ Δησπηλιού – Καστοριάς Τ.Θ 27, 52 1 00 Καστοριά

46.

Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε. (ΕΛΚΕΔΕ)

12o χλμ Εθν. Οδού Αθηνών Λαμίας 144 52 Μεταμόρφωση

47.

Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.

Ηλιουπόλεως 2-4, 172 37 ΑΘΗΝΑ

48.

Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου Α.Ε.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 158Α, 11471, Αθήνα

49.

Κτηματολόγιο Α.Ε.

Λεωφ. Μεσογείων 288, 15562 ΑΘΗΝΑ

50.

Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων 440 06 Ιωάννινα

51.

ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΟΣΥ Α.Ε.)

Παρνασσού 6, Αγ. Ιωάννης, ΤΚ 182 33

52.

Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Α.Ε.

Μετσόβου 15, 10682, Αθήνα

53.

Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε.

Σταδίου 60, 10564, Αθήνα

54.

Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος Α.Ε.

Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Ιππόδρομος

55.

Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε.

Κέννεντυ 1 & Πύργου Αγ. Ι. Ρέντη

56.

Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης ΑΕ

Μακράς Γέφυρας 2, 68100, Αλεξανδρούπολη

57.

Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ

Κεντρική Προβλήτα 38221, Βόλος

58.

Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ

Κανελλοπούλου 6, 19200, Ελευσίνα

59.

Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ

Κεντρικός Επιβ. Σταθμός Νέος Λιμ. Ηγουμεν. 46100, Ηγουμενίτσα

60.

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ

Λιμ. Ηρακλείου ΤΘ 1068,71110 Ηράκλειο

61.

Οργανισμός Λιμένος Καβάλας ΑΕ

Αβέρωφ 1 , Καβάλα

62.

Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ

Ελ. Βενιζέλου 20, Κέρκυρα- Νέος Επιβ. Σταθμός / Ν. Λιμ. Κέρκυρας

63.

Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ

Ακτή Α. Παπανδρέου 19500, Λαύριο

64.

Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ

Κτ. Υπηρεσ. Λιμένα, ΤΘ 3167 , 26110 Πάτρα

65.

Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας ΑΕ

Ακτή Α. Παπανδρέου 19009, Ραφήνα

66.

Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας Α.Ε.

Καρόλου1, 10437, Αθήνα

67.

Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (ΟΣΚ Α.Ε.)

Φαβιέρου 30, 10438, Αθήνα

68.

Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική – Πληροφορική Α.Ε.

Κ.Παλαμά 6-8, 11141 ΑΘΗΝΑ

69.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.)

Αθηνάς 67, 105 52 Αθήνα

70.

ΤΕΟ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ Α.Ε.

Βυτίνης 14-18, 14342 Αθήνα

71.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ

Καρόλου 1, 10437 Αθήνα

72.

Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ

Κολοκοτρώνη 8, Αθήνα 10561

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 2- Υπουργεία

1. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

· Γραφείο Υπουργού

· Γραφείο Γενικής Γραμμ. Δημόσιας Διοίκησης κας Μπεργελέ

Βασ. Σοφίας 15, Τ.Κ. 106 74 Αθήνα

2. Υπουργείο Εσωτερικών

· Γραφείο Υπουργού

Σταδίου 27, Τ.Κ. 101 83 Αθήνα

3. Υπουργείο Εξωτερικών

· Γραφείο Υπουργού

Βασ. Σοφίας 1, Τ.Κ. 106 71 Αθήνα

4. Υπουργός Επικρατείας

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Πετρουλάκη

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. Στεφάνου

Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Τ.Κ. 101 63 Καλλιθέα

5. Υπουργείο, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

· Γραφείο Υπουργού κ. ΧρυσοχοΪδη

· Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ξυνίδη

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα Ανάπτυξης κ. Δρυμούση

Ταχ. Δ/νση: Νίκης 5-7, Τ.Κ. 10180 Αθήνα

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Φούρλα

Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 119, Τ.Κ. 10192 Αθήνα

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Κομνηνού

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Κάνιγγος – Τ.Κ. 101 81 Αθήνα

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Πάλλη

Ταχ. Δ/νση: Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Λιμάνι Πειραιά, ΤΚ 185 10 Πειραιάς

6. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

· Γραφείο Υπουργού κ. Αβραμόπουλου

· Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ραγκούση

· Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γεωργίου

· Γραφείο Υφυπουργού κ. Σπηλιόπουλου

Τ.Κ. 155 61 Παπάγου

7. Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

· Γραφείο Υπουργού

Μπουμπουλίνας 20-22, Τ.Κ. 106 82 Αθήνα

  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κας Μπέη
  • Γενική Δ/νση Τουριστικής Πολιτικής & Οργάνωσης, Δ/νση Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού, Τμήμα Εποπτείας Ν.Π. & Α.Ε.

(Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 105 57 Αθήνα)

8. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

· Γραφείο Υπουργού

· Γραφείο Γεν. Γραμ. Κοινωνικής Ασφάλισης κας Δρέττα

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 29, Τ.Κ. 101 10 Αθήνα

· Γραφείο Γεν. Γραμμ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Στρατινάκη

· Γενική Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης, Δ/νση Εποπτείας Οργανισμών

Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40, Τ.Κ. 101 82 Αθήνα

9. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

· Γραφείο Υπουργού

Αναστάσεως 2, Τ.Κ. 15669, Αθήνα

  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μπουρδάρα

Ταχ. Δ/νση: Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Τ.Κ. 156 69 Παπάγου

  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Οικονομίδη

Ταχ. Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 182, Τ.Κ. 101 78 Αθήνα

10. Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • Γραφείο Υπουργού
  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πολύζου

Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17, Τ.Κ. 101 87 Αθήνα

11. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

· Γραφείο Υπουργού

· Γραφείο Γενικού Γραμματέα κ. Κανελλόπουλου

· Δ/νση Εποπτευομένων Οργανισμών

Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 2, Τ.Κ. 101 76 Αθήνα

12. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

  • Γραφείο Υπουργού
  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Μαθιουδάκη
  • Γενική Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης Υπηρεσιών, Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης, Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας Εποπτευομένων Ν.Π.

Μεσογείων 119, Τ.Κ. 101 92 Αθήνα

  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΚΑ κ. Αλεξόπουλου

Αμαλιάδος 17, Τ.Κ. 115 23 Αθήνα

13. Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

  • Γραφείο Υπουργού
  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα κ. Κουλαϊδή

Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

  • Γραφείο Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Κοκκινοπλίτη

Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 14-18, Τ.Κ. 115 10 Αθήνα

14. Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  • Γραφείο Υπουργού

Μεσογείων 96, Τ.Κ. 101 27 Αθήνα

15. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Γραφείο Υπουργού

Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου